09 martie 2012

10 motive sa nu te faci autonom in Spania

Cum vad ca multa lume caută informații despre cum sa fii autonom in Spania, am sa va dau 10 motive importante împotriva acestei alegeri, si ca sa știți ca sa fii AUTONOM este un coșmar zilnic, daca nu facturezi mult in fiecare luna, măcar 1400 euro pe luna. La sfârșit o sa va explic de ce am menționat suma aceasta.

10 motive sa nu te faci AUTONOM in Spania

Ca sa nu plătești 250€ pe luna minim, ceea ce reprezintă valoarea plătita ca autonom la Seguridad Social. Daca ești autonom, sub 30 de ani, plătești doar 180 de euro pe luna, daca soliciți acest lucru.
2º. Pentru ca  sa nu iți ia 15%  din beneficii drept IRPF. Daca ești autonom, cu vârsta sub 30 de ani, poți sa soliciți plata a 7% , primii 3 ani.
3º. Pentru a nu plăti intre 40 si 100 pe luna unei firme de consultanta care sa se ocupe de toata birocrația. Daca încerci sa te descurci tu singur, probabil o sa greșești pe undeva si o sa plătești pana la urma vreo amenda.
4º. Pentru ca , deși vei angaja o firma de consultanta, tot va trebui sa devii un expert in finanțe, sa controlezi tema TVA , IPRF  si toate declarațiile lor trimestriale si anuale.
5º. Pentru ca daca Afacerea ta se duce de râpa si trebuie sa închizi „prăvălia” ramai lefter si fara drept la șomaj.
6º. Pentru ca pensiile autonomilor sunt foarte mici , daca nu cotizezi mulți bani si nu ridici cantitatea pe care o plătești la Seguridad Social.
7º.  Pentru ca Statul o sa te „ardă” la impozite si multe luni vei vedea cum nu iți ajung nici banii sa plătești ipoteca.
8º. Pentru instabilitatea si stresul pe care îl vei simți când iți dai seama ca nu știi câți bani „curați” câștigi pe luna.
9º. Pentru ca nu vei avea vacanta. Daca te duci in vacanta, nu câștigi nimic, pentru ca nu muncești si nu obții beneficii.
10º. Pentru ca nu exista ajutoare reale pentru autonomi.
Si acum sa va explic de ce trebuie să câștigați măcar 1400 euro pe luna ca autonom:
Sa luam un exemplu: Ești FONTANERO si câștigi cam 1.400 € pe luna, din aceasta suma trebuie sa scazi minim 250€, care este plata la Seguridad Social. Apoi, din ăștia 1.400 €  - 15%, adică 210€, trebuie sa plătești la stat, apoi sa zicem ca plătești vreo 60€ pe luna la o GESTORIE. In concluzie, câștigând 1.400 € - 250€-210 € - 60€, iți rămân 880€ „curați” din care mai trebuie sa scazi cheltuielile de benzina, material, mâncare, hotel, etc. Așa ca pana la urma iți rămân vreo 700€ pe luna, așa ca zic eu: „ca sa câștig 700 euro pe luna, muncind ca un sclav toata luna cate 10 ore pe zi si cu stresul de a nu ști daca mâine am de munca sau daca voi putea sa îmi plătesc ipoteca?” are rost sa fii autonom?

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Formular de contact pentru Traduceri Autorizate si Legalizate

Protected by Copyscape Online Copyright Checker

Reclama

BannerFans.com BannerFans.com

Radio ZU LIVE