26 iulie 2011

Procesul de acordare a cetăţeniei spaniole

Procesul de acordare a cetăţeniei se încheie când solicitanţii promit (sau jură) fidelitate Regelui şi respectarea Constituţiei şi a legilor spaniole.

- Cea mai comună cale de obţinere a cetăţeniei spaniole este să fii rezident o perioadă de timp determinat "în mod legal, continuu şi imediat anterior petiţiei", în Spania.

- Zece ani este perioada de timp necesară în general. Implică renunţarea la altă naţionalitate (De exemplu, un cetăţean român de atâta timp ar avea nevoie pentru a obţine cetăţenia spaniolă, pierzând-o, totodată, pe cea română).

- Cinci ani este perioada de timp necesară refugiaţilor.

- Doi ani au nevoie cetăţenii din ţările iberoamericane (inclusiv Brazilia), Andorra, Filipine, Guineea Ecuatorială, Portugalia şi sefardi.

- Un an, în cazul căsătoriei cu un cetăţean spaniol.

- Există şi cazul regimului excepţional, prin "scrisoare de naturalizare" acordată de Consiliul de Miniştri persoanelor care îndeplinesc condiţiile excepţionale.

- Varianta "prin alegere", metodă rezervată fiilor sau nepoţilor spaniolilor din străinătate.
sursa: Ministerul justitiei Spania

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Formular de contact pentru Traduceri Autorizate si Legalizate

Protected by Copyscape Online Copyright Checker

Reclama

BannerFans.com BannerFans.com

Radio ZU LIVE