21 februarie 2011

Vreau sa devin PFA. Ce trebuie sa fac?Traducción e Interpretación


Vrei sa iti deschizi o afacere pe cont propriu? Esti freelancer si vrei sa iti legalizezi activitatea? Cea mai simpla modalitate de a fi propriul angajat este obtinerea statutului de persoana fizica autorizata (PFA).

In momentul in care devii persoana fizica autorizata obtii calitatea de angajat. Acest lucru inseamna ca poti, dupa preferinte, sa cotizezi la sistemul de pensii de stat, la asigurarile de sanatate si la somaj.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a avea statutul de persoana fizica autorizata si astfel sa iti desfasori activitatea economica in mod independent, sunt urmatoarele, potrivit legii:

ai varsta de 18 ani;
starea sanatatii iti permite desfasurarea afacerii;
ai pregatirea profesionala sau experienta profesionala necesara;
nu ai fost condamnat penal pentru fapte sanctionate de legile financiare, vamale si cele care privesc disciplina financiar-fiscala;
indeplinesti conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului, protectiei muncii si cerintele cu privire la protectia consumatorului pentru activitatea desfasurata, precum si normele de calitate a produselor si serviciilor puse pe piata.
Calificarea profesionala sau, dupa caz, experienta pentru a obtine statutul de persoana fizica autorizata poate fi justificata prin:

diploma, certificatul sau adeverinta prin care se dovedeste absolvirea unei institutii de invatamant preuniversitar sau universitar;
certificatul de absolvire a unei forme de pregatire profesionala;
certificatul de competenta profesionala;
carnetul de munca, din care sa reiasa ca acesta a fost incadrat in munca pe o durata de minimum 2 ani in activitatea pentru care se solicita autorizarea;
alte dovezi care sa ateste experienta profesionala.


Daca vrei sa fii persoana fizica autorizata si ti-ai facut studiile in strainatate, diploma obtinuta trebuie echivalata sau recunoscuta de Ministerul Educatiei si Cercetarii. In acelasi timp, daca ai muncit in afara granitelor tarii, pentru a obtine autorizatia de persoana fizica autorizata ai nevoie de un atestat de recunoastere a calificarii dobandite, pe care il obtii de la Ministerul Muncii.


Traducción e Interpretación

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Formular de contact pentru Traduceri Autorizate si Legalizate

Protected by Copyscape Online Copyright Checker

Reclama

BannerFans.com BannerFans.com

Radio ZU LIVE